Souhrn událostí uplynulého dne 23.1.2023

Zmenšování honiteb by podle spolků znemožnilo myslivecké hospodaření

Zmenšování honiteb by podle Českomoravské myslivecké jednoty znemožnilo hospodaření se zvěří. Odmítá také zavedení práva lovu pro vlastníky lesních a zemědělských pozemků. Myslivecká jednota, která sdružuje 52 tisíc členů, to uvedla v tiskové zprávě.

Skupina Agrofert je jedním z největších soukromých zaměstnavatelů v Česku

Společnost Agrofert, která vznikla před 30 lety, 25. ledna 1993, patří k největším firmám v Česku. Je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru, je rovněž druhou nejvýznamnější skupinou chemického průmyslu. Působí ale i v lesnictví, v obnovitelných zdrojích či v médiích.

Prodejny potravin na vesnicích kvůli cenám energií končí. Nyní mohou žádat o dotaci

Z venkova dál mizí obchody s potravinami. Nejčastějším důvodem jsou rostoucí ceny energií a nižší zájem zákazníků. Některé prodejny jsou ztrátové dlouhodobě. Obce i kraje se je snaží podporovat, aby místní nemuseli kvůli základnímu zboží cestovat kilometry daleko.

Američané schválili světově první vakcínu pro včely

Včelí společenstva jsou důležitou součástí prosperity přírodních ekosystémů – opylují rostliny a umožňují jejich rozmnožování. Na zdraví včel jsou závislé nejen různé druhy rostlin, ale také živočichové, kteří je konzumují, a nepřímo i celý zbytek potravního řetězce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info