Souhrn událostí uplynulého dne – 6.2. 2023

Varování před alkoholem na víně, které chce Irsko, vnímá Svaz vinařů negativně

Snahy Irska, aby na etiketách na víně stejně jako na všech alkoholických nápojích bylo varování, že škodí zdraví, vnímají čeští vinaři velmi negativně. Irské snahy jsou podle prezidenta Svazu vinařů ČR Martina Chlada nešťastné a nežádoucí, řekl ČTK. Koncept myšlenky považuje za stupidní.

Češi začali méně plýtvat jídlem. Otlučená zelenina už nevadí, říká průzkum

Otlučená zelenina nevadí a jedno uvařené jídlo na víc dní dopředu není problém. Stále více Čechů je i pod tlakem rostoucích cen šetrnější. 82 procent z nich je přesvědčených, že potravinami nyní neplýtvá. Vyplývá to z lednového průzkumu agentury Ipsos.

Zhodnocení druhého roku systému kvality Q CZ pro konzumní brambory

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) zajišťuje certifikaci konzumních brambor a jejich produktů v režimu kvality Q CZ. Certifikace poskytuje spotřebiteli záruku vysoké kvality nebo možnost dohledat historii produktu od uvedení na trh přes zpracovatele až k pěstiteli.

Domácí chleba bez práce. Mlýn Perner přináší na trh nové chlebové směsi

Poslední roky jsou ve znamení rostoucího zájmu o domácí pečení. Lidé si doma rádi pečou nejen koláče a buchty, ale stále častěji i základní pečivo, jako je chleba. Mlýn Perner proto na trh vyslal své nové chlebové směsi, které jsou skvělé i pro nerozhodné, kteří se do pečení zatím nepustili.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info