Souhrn událostí uplynulého dne 14.2.2023

Za vypuštění nebezpečných látek do řek bude hrozit pokuta až 25 milionů

Za vypuštění nebezpečných látek do řek by měly podniky platit pokutu v maximální výši 25 milionů korun oproti současným pěti milionům. Přísnější tresty hrozí i při dalších proviněních v souvislosti se znečištěním vodních toků.

Podcast: Méně kvalitní chleba? Na vině může být i oxid uhličitý, říká vědec Klem

Dopady změny klimatu se nevyhýbají ani zemědělství, nejde ale pouze o sucho ohrožující úrodu. Jaké vlivy vědci pozorují? Může mít měnící se klima i pozitivní dopady? A jak by se mělo zemědělství adaptovat? V podcastu Evropa zblízka odpovídá vědec Karel Klem z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR.

Žádné mrazivé dny na obzoru

Období příštích čtyř týdnů bude jako celek teplotně i srážkově průměrné, uvedli ve svém výhledu meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty přes den budou v aktuálním týdnu opakovaně stoupat nad nulu a změna se nečeká ani v dalších týdnech.

Ekonomové kritizují vládu: Sjednocení sazeb DPH? Nic neřeší, jen podpoří inflaci

Oslovení odborníci se pozastavují nad plánovanou změnou daně z přidané hodnoty. Místo dvou snížených sazeb deset a patnáct procent by lidé měli platit jen jednu, a to ve výši třináct nebo čtrnáct procent.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info