Souhrn událostí uplynulého dne – 28.2. 2023

Prouza: Pokud chce vláda snížit ceny potravin, musí navrhnout snížení DPH

Pokud chce vláda snížit ceny potravin, musí navrhnout snížení DPH a prověřit tržní sílu dodavatelských řetězců. Po dnešním jednání na ministerstvu zemědělství, kterého se zúčastnili i zástupci Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR, to řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza.

ZD Těšetice: Cílená likvidace hrabošů je nyní k ničemu, potřebujeme plošné hubení

Za naprosto nedostatečné opatření považuje předseda Zemědělského družstva Těšetice na Olomoucku Petr Kopecký rozhodnutí ministerstva životního prostředí (MŽP) poskytnout zemědělcům na cílenou likvidaci přemnožených hrabošů příspěvek 500 korun na jeden hektar.

Po celém světě chybí cibule. Její cena roste a mění každodenní jídelníčky

Téměř celý svět bojuje v posledních týdnech s vysokými cenami některých druhů zeleniny. Týká se to i cibule, kterou spotřebitelé začínají čím dál častěji vypouštět ze svých jídelníčků a státy řeší, jak nastalou situaci řešit.

Netuňák, nemléko, nemed. Některé názvy porušují podle MZe nařízení EU

Označování rostlinných alternativ potravin jako například vegetariánské máslo, vejce nebo alternativa mléka je podle ministerstva zemědělství (MZe) porušením unijních nařízení. Stanovisko, které není právně závazné, zveřejnila koncem ledna Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info