Souhrn událostí uplynulých dní – 17. – 19.3. 2023

Europoslanci jednali o občanské iniciativě za záchranu včel a zemědělců

Více než milion lidí ze zemí EU včetně asi 10.000 z Česka vyzývá Evropskou unii k postupnému omezení používání umělých pesticidů a jejich úplnému vyřazení v roce 2035. Podnětem občanské iniciativy nazvané "Zachraňme včely a zemědělce! Vstříc včelám nakloněnému zemědělství a zdravému životnímu prostředí" se včera zabývali poslanci Evropského parlamentu (EP) ve Štrasburku.

Členské státy EU se shodly na snížení emisí z průmyslu a zemědělství

Ministři životního prostředí členských států se dnes v Bruselu dohodli na přístupu členských států ke změně pravidel pro regulaci průmyslových emisí v EU. Nová pravidla se rozšíří na některé další průmyslové a zemědělské sektory, přináší ale i možnost zjednodušeného režimu pro farmáře.

Levnější papriky, cukr i vejce. Češi v zahraničí šetří tisíce a stát tratí

Levnější vejce, maso i zelenina. Čechy ženou vysoké ceny potravin do obchodů v zahraničí. V Polsku ušetří tisíce za měsíc, v Německu si pochvalují vyšší kvalitu za srovnatelné a někdy také nižší ceny. Podle experta tak stát ztrácí peníze na daních.

Česká rajčata mají spasit sousední trhy, zájem o ně je ve třech státech

Modernizace a investice do energetických projektů umožnily české farmě Naše rajče pokračovat v produkci i přes zimu. Díky tomu teď může svými rajčaty distributorům pomoci vyplnit díry na trzích v Rakousku, Slovensku a Maďarsku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info