Souhrn událostí uplynulého dne 20.3.2023

Regenerativní zemědělství jako téma pro členy ASZ

Před samotným zahájením jarní Rady Asociace soukromého zemědělství ČR se uskutečnila pracovní skupina k regenerativnímu zemědělství za účasti velkého zájmu členů, kteří si přišli poslechnout a diskutovat o tomto staronovém typu obhospodařování zemědělské půdy.

Zemědělci požadují kompenzace za zvířata usmrcená krkavci

Kompenzace za uhynulá zvířata, která napadli krkavci, bude pro chovatele od státu požadovat jihočeská agrární komora. Případy, kdy krkavci zaútočili na mláďata, už farmáři v minulosti popisovali. Poslední se staly právě na jihu Čech u Nových Hradů. Útok zde nepřežila dvě telata.

Zachránce českého chřestu Šafář se snaží o obrodu českého křenu

Jiří Šafář před několika lety přesvědčil Čechy, že je skvělé na jaře ochutnat český chřest. Na Mělnicku obnovil jeho produkci a v současnosti je tak největším pěstitelem této „buržoazní zeleniny“. Nyní se pouští do nového projektu, chce v obchodech nabízet český křen.

Resort životního prostředí chce zálohování PET lahví a plechovek. Řada výrobců to vítá, obce mají obavy

O zálohování plastových lahví a nápojových plechovek se diskutuje již roky. Nyní ministerstvo životního prostředí začalo změnu chystat, místo speciální normy chce novelu zákona o obalech. Systém funguje například již přes rok na Slovensku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info