Souhrn událostí uplynulých dní – 2. – 4.6. 2023

Mléko, salám, kuřecí stehno. V Maďarsku začaly povinné slevy na potraviny

Na základě nařízení maďarské vlády premiéra Viktora Orbána musí větší supermarkety od 1. června 2023 prodávat vybrané potraviny ve slevě. Nabídka se bude každý týden měnit, přičemž minimální sleva je deset procent.

Svaz chovatelů prasat žádá vládu o udržení úrovně dotací pro chovy prasat

Svaz chovatelů prasat žádá vládu o udržení výše dotací pro chovy prasat. Bez zachování podpory se podle svazu nepodaří sektoru vyrovnat se se ztrátami z posledních dvou let, které dosáhly dvou miliard korun. Svaz chovatelů prasat to včera ČTK sdělil v tiskové zprávě.

Kofole stoupl v prvním čtvrtletí provozní zisk téměř na dvojnásobek

Nápojářské skupině Kofola stoupl v letošním prvním čtvrtletí provozní zisk EBITDA na 218 milionů korun. Ve stejném loňském období činil 112 milionů korun, meziroční nárůst je tedy skoro dvojnásobný. Vyplývá to z údajů, které dnes Kofola poskytla ČTK v tiskové zprávě.

Světové ceny potravin klesly v květnu nejníže za dva roky

Světové ceny potravin klesly v květnu nejníže za dva roky. Způsobil to hlavně pokles cen rostlinných olejů, obilovin a mléčných výrobků, který převážil nad růstem cen cukru a masa. Vyplývá to z páteční zprávy Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info