Souhrn událostí uplynulého dne – 2.8. 2023

Zelináři: Plochy se zeleninou v ČR na jaře klesly téměř o tři pct na 11.396 ha

Plochy s konzumní zeleninou letos na jaře v Česku meziročně klesly téměř o tři procenta na 11.396 hektarů, přičemž provoz omezily hlavně menší farmy. ČTK to dnes s odkazem na údaje Českého statistického úřadu (ČSÚ) o osevních plochách zemědělských plodin řekla tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy (ZUČM) Zuzana Přibylová.

Nestlé v ČR loni klesl zisk o 45 pct na 309 mil. Kč, tržby vzrostly o 13,1 pct

Společnosti Nestlé Česko loni klesl oproti roku 2021 zisk o 45 procent na 309 milionů korun. Tržby vzrostly o 13,1 procenta na 14,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy umístěné Sbírce listin. Nestlé je největší potravinářská firma na světě.

Bezbolestné odrohování pomocí injekce

Veterináři na Novém Zélandu vyvinuli injekčně aplikovaný přípravek, který zabraňuje růstu rohů u skotu. Společnost Welfare Concepts uvádí, že injekce vpravená do těla telete v místě, kde bude roh růst, brání rozvoji rohoviny.

Počet hrabošů na polích se takřka ztrojnásobil, nejhorší situace je na Olomoucku

Populace hrabošů polních se v červenci v České republice ve srovnání s červnem téměř ztrojnásobila. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) v tiskové zprávě informoval, že průměrný počet aktivních nor na hektar vzrostl na 542 z červnových 208, což představuje 2,7 násobek takzvaného prahu škodlivosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info