Souhrn událostí uplynulého dne – 11.9.2023

Komora neočekává, že by obce zemědělcům obce snižovaly daň z nemovitosti

Agrární komora ČR neočekává, že obce budou využívat možnost snížit daň ze zemědělské půdy. Umožnit to mají poslední úpravy návrhu ozdravného balíčku, na kterých se shodla vláda. Podle nich má daň z nemovitostí vzrůst o 1,8násobek.

Průzkum: Na houby chodí pravidelně téměř třetina Čechů

Téměř třetina Čechů vyráží pravidelně do lesa sbírat houby. Nejpilnější jsou obyvatelé Vysočiny. Většina lidí chodí na houby ráno a preferují známá místa. Pouze necelá pětina Čechů naopak nehoubaří vůbec. Vyplývá to z průzkumu společnosti SC&C, který se uskutečnil od 1. do 4, září a zúčastnilo se ho 1553 lidí.

Podmáčené pole přeměnili v Novosedlech v biocentrum, v obci se zlepšilo klima

Na polích v Novosedlech na Břeclavsku, kde dřív meandrovala řeka Dyje, vzniklo přírodní biocentrum. Tok řeky byl v 70. letech narovnán a ustoupil potřebám zemědělců, i přesto se voda na polích stále objevovala. Podmáčená půda se stala pro zemědělce nehospodárnou a nemohli na ní nic vypěstovat.

Pálavské a Znojemské vinobraní navštívilo o víkendu 120.000 lidí

Více než 120.000 lidí navštívilo od pátku do dneška dvě největší vinařské akce na jihu Moravy, které se letos konaly ve stejném termínu, tedy Znojemské historické vinobraní a Pálavské vinobraní v Mikulově.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info