Souhrn událostí uplynulých dní – 8. – 10.12. 2023

Anketa: Prodej kaprů před svými obchody letos neumožní Billa a Lidl

Prodej kaprů z kádí letos před svými obchody stejně jako v minulém roce neumožní řetězec Lidl, poprvé se přidá také Billa. Společnosti tím chtějí přispět k větší ochraně zvířat a udržitelnějšímu obchodování s rybami.

FAO: Světové ceny potravin v listopadu celkově stagnovaly, zlevnily obiloviny

Světové ceny potravin v listopadu zůstaly proti předchozímu měsíci celkově beze změny. Pokles cen obilovin a masa totiž kompenzovalo zdražení rostlinných olejů, mléčných výrobků a cukru. Vyplývá to z dnešní zprávy Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Slepice mají vyběhnout z klecí. Drůbežáři s přeměnou nespěchají, obávají se levné konkurence

Tři roky zbývají chovatelům slepic na jejich vystěhování z klecí. V nich jich stále žije zhruba polovina v Česku, což zákon brzy zakáže. Náklady na přestavbu chovů odhadují úřady na tři miliardy korun. Chovatelům se do změn nechce, obávají se, že se budou potýkat s lacinější konkurencí ze zahraničí.

Víc prasat než lidí. V Dánsku troskotají snahy přivést lidi k rostlinné stravě

I kvůli ochraně klimatu se některé západní země snaží své obyvatele přesvědčit, aby omezili množství konzumovaného masa a přešli z větší části na zeleninovou stravu. Mezi průkopníky trendu se řadí Dánsko. Tam před pár týdny představili první národní potravinový plán na světě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info