Souhrn událostí uplynulého dne – 20.12. 2023

Ruský pivovar Baltika smí podle ruského soudu dál používat značky Carlsbergu

Ruský soud dnes rozhodl, že druhý největší ruský výrobce piva Baltika může dál používat značky dánského pivovaru Carlsberg. Rusko přitom letos zabavilo Carlsbergu jeho kontrolní podíl v Baltice a dánský podnik následně ruské firmě zrušil licence na své produkty, napsala agentura Reuters.

ÚOHS začal posuzovat nákup firmy Pivovary CZ Group skupinou Kofola

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, která vyrábí piva značek Holba, Zubr a Litovel, skupinou Kofola ČeskoSlovensko. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách úřadu.

Pekaři zdražili o korunu, obchody o dalších pět. Data ukazují, kdo může za nárůst cen

Obchodníci za poslední měsíce šponovali ceny většiny potravin výš a rychleji, než jak zdražovali dodavatelé či zemědělci. Nyní sice nárůst cen zbrzdil a některé ve srovnání s rekordními hodnotami dokonce mírně klesly, další vývoj je ale nejasný.

Prouza: V akcích řetězce o letošním adventu prodávají více než 68 procent zboží

Potravinové řetězce o letošním adventu prodávají více než 68 procent sortimentu v akcích, řekl dnes novinářům prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Tomáš Prouza. V lednu podle něj tento podíl zpravidla klesá na přibližně 43 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info