V Karlíně se otevřelo francouzské pekařství PAUL
31.01.2024 | pekarske-technologie.cz
První českou pobočku otevřelo francouzské pekařství již v roce 2018 a od té doby se velmi úspěšně rozvíjí. Pekařství se daří propojit tradice, kvalitní suroviny a prověřené řemeslné postupy s moderními trendy v oblasti gastronomie. Vedle široké nabídky sladkého a slaného pečiva a dalších pochutin, většina z 20 pražských poboček poskytuje příjemné posezení v autentickém prostředí s nezaměnitelným šarmem. Většina produktů se připravuje přímo na prodejně. Chléb, bagety nebo vyhlášená vánočka se pečou z těst s unikátní recepturou, které se z výroby rozváží na pobočky několikrát za den. Mimořádný důraz se klade i na kvalitu surovin a výběr lokálních dodavatelů.
Lokalita nové pobočky byla vybrána s nejvyšší pečlivostí. „Karlín je živá a rozvíjející se čtvrť, která má stále rostoucí počet návštěvníků, vyhledávajících zajímavé gastronomické zážitky,“ vysvětluje Filip Kubernat, ředitel sítě PAUL pro ČR a navazuje: „Jsem přesvědčený, že zde nalezneme stabilní základnu zákazníků, kteří si chtějí vychutnat kousek francouzské pohody a elegance.“ Design pobočky je přizpůsoben tzv. neoindustriálnímu stylu, který dobře ladí s původním průmyslovým charakterem čtvrti. Jeho autorem je francouzské architektonické studio Panétude, které navrhuje prodejny PAUL po celém světě.
Rozšíření pobočkové sítě bude pokračovat i v příštím roce, dodává Filip Kubernat. „Plánujeme otevření pekařství PAUL na Masarykově nádraží, které díky ambicióznímu projektu Masaryčka velmi získalo na atraktivitě a náš koncept tu tedy rozhodně nesmí chybět. Stále rozvíjíme i myšlenku na otevření první mimopražské pobočky, ale bohužel se nedaří najít odpovídající prostory, splňující naše nároky na lokalitu a zázemí.“
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)

Tweet



