Souhrn událostí uplynulého dne 6.2.2024

Portál farmáře: Nová eroze od roku 2025

Od pátku 2. 2. 2024 je v LPIS dostupná nová vrstva erozní ohroženosti s plánovanou platností od hospodářského roku 2025 (od podzimních osevů 2024 včetně).

Novela lesního zákona umožní pastvu v lesích

Pastva v lese byla dosud bezvýjimečně a dlouhodobě zakázaná. Návrh novely lesního zákona, který se aktuálně nachází v připomínkovém řízení, toto tabu bourá a průhon a pastvu hospodářských zvířat v lesích nově umožňuje (§ 36a).

V chovu na Třebíčsku je ptačí chřipka, bude nutné utratit 50.000 kachen

Třetí letošní ohnisko ptačí chřipky potvrdili veterináři ve Valdíkově na Třebíčsku. V tamním komerčním chovu bude nutné utratit 50.000 kachen. Na síti X to dnes uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Předchozí dvě ohniska byla v Pardubickém kraji, jedno v Kosoříně a druhé na farmě Sklené na Svitavsku.

Desetina restaurací připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji. V rámci pravidelné kontrolní akce Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prověřila jakost a bezpečnost fritovacích olejů

V rámci pravidelné kontrolní akce Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prověřila jakost a bezpečnost fritovacích olejů, které provozovatelé restaurací a rychlých občerstvení používají k přípravě pokrmů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info