Souhrn událostí uplynulého dne 18.3.2024

Ministerstvo zemědělství: Kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu nezjistila chyby při vyplácení dotací a kontrolách jejich využití

Provedená kontrola NKÚ nenašla žádné pochybení při administraci, kontrolách či zadávání veřejných zakázek projektů Programu rozvoje venkova 2014–2020. Ani u jednoho z kontrolovaných projektů NKÚ nezjistil, že by příjemci vynaložili peněžní prostředky na realizaci projektů nehospodárně a v rozporu s právními předpisy.

Zachycené emise uhlíku mohou mít obrovský potenciál, říká expert. Využít se dají v průmyslu i zemědělství

Od pilotních projektů ke komerčním technologiím. EU hledá cesty, jak podpořit technologie na zachytávání uhlíku. Právě ty by měly EU pomoci v dosažení cíle uhlíkové neutrality do roku 2050.

Česko navrhne zákaz dovozu ruského obilí do Evropy

Česká republika navrhne příští týden na jednání Evropské rady zakázat dovoz ruského a běloruského obilí do Evropské unie. V České televizi to řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Zemědělci na jihu Čech loni chovali 82.000 prasat, o 2,4 pct meziročně méně

Zemědělci na jihu Čech loni chovali 82.000 prasat. Je to o 2,4 procenta méně než v roce 2022. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Pokles počtu chovaných prasat je dlouhodobý trend. V chovech na jihu Čech je v současnosti pětina kusů v porovnání se začátkem tisíciletí.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info