Souhrn událostí uplynulých dní 22. – 24.3.2024

Hospodaření na rybnících může být ziskové a zároveň šetrné k přírodě

Nové možnosti hospodaření na rybnících v České republice hledá třeboňská společnost ENKI. Snaží se o propojení hospodářských zájmů majitelů rybníků, ochránců přírody, hydrobiologů a rybářů. Projekt trvá dva roky a na některých rybnících ukázal, že chov ryb v nich může být ziskový.

Popularita dřeva ve stavebnictví roste, nejde jen o materiál minulosti

Požadavky na materiály se ve stavebnictví mění, klade se důraz i na udržitelnost a recyklovatelnost. Proto je v současnosti opět v oblibě dřevo a materiály na bázi dřeva, které poskytují nové možnosti použití.

Ministr Výborný: Vietnam je perspektivní trh pro české exportéry, brzy by sem mohli vyvážet hovězí maso, osiva nebo genetický materiál

Obchodní mise ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) se čtyřicítkou českých podnikatelů do Vietnamu a na Filipíny je v polovině. Ve Vietnamu byla hlavním tématem certifikace pro export masa, osiva a dalších produktů z České republiky.

Chceme-li zvýšit podíl jedle v našich lesích, musíme ji více chránit proti škůdcům

Jedle bělokorá je v Evropě významným druhem původní lesní dřeviny z hlediska ekologického (ochrana půdy a biodiverzity), ekonomického i sociálního (rekreační funkce jedlových lesů, využití pro monitoring kvality ovzduší). Její zastoupení v lesích v Česku činí v současnosti 1,2 %.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info