Souhrn událostí uplynulého dne – 25.3. 2024

Velikonoce letos vyjdou levněji, řetězce lákají na akční ceny vajec

Při nákupu typických velikonočních potravin a surovin na pečení není letos nutné sahat tak hluboko do kapsy jako loni, kdy bylo rekordně draho. Teď jsou akční ceny vajec před svátky jara skoro o polovinu nižší, řetězce na ně lákají zákazníky. Zejména čokoláda, cukrovinky a brambory ale meziročně zdražily.

Ministr Výborný: Čeští producenti budou nově moci na Filipíny dovážet maso, zájem je i o zemědělskou techniku z ČR

Certifikace pro vývoz masa a masných výrobků z České republiky na Filipíny je hotová, formálně bude potvrzena během několika dní. Ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) o tom v Manile, kam ministr zamířil s podnikatelským doprovodem, informoval jeho protějšek, ministr zemědělství Filipín Francisco P. Tiu-Laurel Jr.

Změna uzavřených pásem kvůli africkému moru prasat na Liberecku

Státní veterinární správa (SVS) v souvislosti s vývojem nákazové situace upravuje hranice uzavřených pásem vytýčených na Liberecku z důvodu výskytu afrického moru prasat (AMP) v tamní populaci divokých prasat.

Réva vinná začala rašit o tři týdny dříve

Letošní vývoj zimy opět překonal původní předpoklady. Nezvykle vysoké teploty na jižní Moravě probudily vinnou révu o tři týdny dříve, než je obvyklé. Únor býval obdobím, kdy se teploty stabilně pohybovaly pod bodem mrazu a krajina byla pokrytá sněhem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info