Souhrn událostí uplynulého dne – 27.3. 2024

Zástupci členských států EU schválili návrhy Evropské komise týkající se zemědělců

Zástupci členských zemí EU ve Zvláštním výboru pro zemědělství (SCA) dnes schválili návrhy Evropské komise týkající se podpory farmářů. Informovala o tom Rada EU. Návrhy se nyní bude zabývat Evropský parlament. O současné situaci v zemědělství budou dnes na jednání v Bruselu diskutovat také unijní ministři zemědělství.

Cena kakaa už se letos více než zdvojnásobila a je na rekordních 10.000 USD

Cena kakaa pokračuje v růstu na nové rekordy a dnes poprvé překonala 10.000 USD (232.600 Kč) za tunu. K hlavním příčinám patří obavy o dodávky kvůli špatné úrodě v důležitých pěstitelských zemích v západní Africe.

Vejce budou letos na Velikonoce levnější, nejspíše se prodá víc českých

Lidé letos na Velikonoce zaplatí za vejce méně než loni, oproti loňsku navíc nehrozí jejich nedostatek. Zároveň by se v letošním roce mohlo prodat více českých vajec, nově totiž v regálech přibudou česká vejce s bílou skořápkou.

V Česku začalo sázení brambor dřív než obvykle, plocha by se neměla zmenšit

Zemědělcům v Česku umožnilo počasí sázet rané brambory dřív než obvykle, první hlízy byly na jižní Moravě v zemi už koncem února. Sázení pokračuje v Polabí a na jižní Moravě. Na Vysočině, kde se pěstují později sklízené odrůdy brambor, pro ně zemědělci připravují pole.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info