Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa

Ústečtí celníci objevili téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách. Malé nákladní vozidlo českého přepravce zastavili na dálnici D8 u Lovosic na Litoměřicku. Inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku. S dopravcem bude zahájeno správní řízení a bude mu uložena sankce za porušení předpisů. ČTK o tom dnes informoval mluvčí krajského celního úřad Jiří Nejedlý.

Celníci našli maso v autě v papírových krabicích. "Vizuální kontrolou jevilo maso známky lehkého rozmrazení a i pocitová teplota byla mnohem vyšší, než uváděl výrobce produktů na obalech," uvedl Nejedlý. Vozidlo sice mělo chladírenské zařízení, přepravní teplota uvnitř nákladového prostoru ale nebyla dodržená. Řidič uvedl, že zboží naložil v Praze a má ho rozvézt do Ústí nad Labem, Teplic a Bíliny.

Celníci o nálezu informovali Státní veterinární správu. Krajští Inspektoři na místě určili, že v krabicích je 416 kilogramů kuřecího masa, 22,5 kilogramu kachního masa, 23 kilogramů krevet, 2,64 kilogramu tuňáka a 2,5 kilogramu krevetových knedlíčků.

Obdobný záchyt si ústečtí celníci připsali koncem února. Ani tehdy se živočišné produkty převážené v nevhodných podmínkách do prodeje a ke konečným spotřebitelům nedostaly.

trs dvd

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info