Souhrn událostí uplynulého dne – 24.4. 2024

Generali ČP: Mrazy způsobily škody na plodinách za více než 20 milionů korun

Generali Česká pojišťovna má kvůli nočním mrazům, které nyní zasáhly Česko, nahlášeny na zemědělských plodinách škody za zhruba 20 milionů korun. ČTK to dnes řekl mluvčí Generali České pojišťovny (ČP) Jan Marek. Mrznout má podle meteorologů i v dalších dnech, takže Marek čeká nárůst výše škody.

Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout

Globální ceny potravin by v letošním roce mohly klesnout, což přinese úlevu kupujícím, uvedl server zpravodajské televize CNBC s odvoláním na odhady poradenské společnosti Oxford Economics. Hlavní hnací silou bude podle ní hojná nabídka mnoha důležitých plodin, zejména pšenice a kukuřice.

Sociální podmíněnost přinese jen zbytečnou administrativu, byrokracii a nové sankce

Pracovní skupina Monitorovací výbor Strategického plánu Společné zemědělské politiky v současné době projednává na ministerstvu zemědělství materiál s požadavky, které se týkají systému tzv. sociální kondicionality.

Expert: Mrazy ohrozí úrodu ovoce a vína, brambory budou později

Vlny mrazů během jara jsou pro náš region typické a budou přicházet i do budoucna, a proto by pedolog Vít Penížek z České zemědělské univerzity nedoporučoval přecházet na teplomilnější plodiny, byť celkově se klima otepluje. Podle něj bude sadařství stále rizikové.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info