Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Dotazník ohledně účasti na národní výstavě Brno 2025 (14.03.2025)
- Už týden platí zákaz pálení biomasy, jak je to se špekáčky a grilováním? (14.03.2025)
- Obnovit les za dva nebo pět let? Poslanci mění pravidla, ekologové jsou proti (14.03.2025)
- Trump hrozí EU clem 200 procent na víno, pokud nezruší clo na whisky (14.03.2025)
- Jihočeská rybářství začalo s jarními výlovy asi 55 ploch, ryby jsou kvalitní (14.03.2025)
- Rozšíření rituálních porážek kritizují muslimové i Dagmar Havlová, ministr ho hájí (14.03.2025)
- Karamel s chilli nebo pampeliškou. Manželé z jihu Čech rozjeli sladké podnikání (14.03.2025)
- Jednodušší cesta k národním dotacím. Ministerstvo zemědělství už většinu z nich vyplácí formou sazeb (14.03.2025)
- Ceny za významné počiny v ochraně přírody už poosmé. Putují na Vysočinu a do Moravského krasu (14.03.2025)
- Tiskárna proti impotenci: 3D tištěná topořivá tkáň zachraňuje množení králíků (14.03.2025)