Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Dohoda o NGT umožní rychlejší vývoj plodin odolných vůči klimatu (10.12.2025)
- Chlebovické brambory – Farma Libora Janečky – vítěz soutěže Farma roku 2025 (10.12.2025)
- Zpráva o stavu lesa 2024: méně nahodilých těžeb, více přirozené obnovy (10.12.2025)
- Praha připravila i letos kampaň proti drastickému zacházení s kapry před Vánoci (10.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 09. 12. 2025 (10.12.2025)
- Letiště v Heraklionu obnovilo provoz, který v pondělí narušil protest zemědělců (09.12.2025)
- Téměř na třetině stanic padly teplotní rekordy (09.12.2025)
- Světový den půdy upozorňuje na biodiverzitu i hrozbu eroze (09.12.2025)
- Do Lužických hor se vrátily divoké kočky. Fotopasti ukázaly koťata (09.12.2025)
- Pokles cen másla způsobuje hlavně přebytek mléka a jeho zlevnění (09.12.2025)

Tweet



