FAO: Světové ceny potravin loni klesly o 2,1 procenta, zlevnil cukr a obiloviny
06.01.2025 | ČTK
Světové ceny potravin se v loňském roce snížily, a to díky poklesu cen obilovin a cukru, který kompenzoval zvýšení cen rostlinných olejů, mléčných výrobků a masa. Souhrnný index, který sleduje ceny obilovin, rostlinných olejů, mléčných výrobků, masa a cukru na mezinárodních trzích, loni činil v průměru 122 bodů.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Globální ceny potravin klesají, cukr je nejlevnější od prosince 2020 (08.11.2025)
- Rok 2025 bude podle WMO druhý nebo třetí nejteplejší v dějinách měření (07.11.2025)
- Sedláci požadují operativní přístup k erozi nebo sledování propojenosti podniků u právnických osob (07.11.2025)
- Pěstitelé budou muset elektronicky evidovat použití přípravků na ochranu rostlin (07.11.2025)
- Svatomartinské víno za cenu piva. Müllerka je skvělá s husí tlačenkou (07.11.2025)
- Většina hlodavců odolává jedu v nástrahách. Může přijít supermyš, varuje odborník (07.11.2025)
- Soud v USA nařídil Trumpově administrativě vyplatit celou potravinovou pomoc (07.11.2025)
- Monitoring potvrdil narození několika vlčích mláďat v různých oblastech ČR (07.11.2025)
- Chovatelé charolais jednali v západních Čechách (07.11.2025)
- Na Slovensku začala trestní stíhání v šesti případech čerpání evropských dotací (07.11.2025)

Tweet



