SFTR asi změní kvalitativní parametry výkupu pšenice

Rada Státního fondu tržní regulace (SFTR) na svém zasedání v pondělí 24. července schválila návrh metodiky na užití 130 mil. Kč převedených z rozpočtu Pozemkového fondu do rozpočtu SFTR určených na řešení zásob mléčného tuku v roce 2000. AGRIS o tom informoval tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství ČR (MZe) Pavel Kovář.

Rada dále podle jeho slov uložila řediteli SFTR vypsat výběrové řízení na mimořádný vývoz 3975,5 tun másla s termínem vývozu do 31. 12. 2000.

Rada vzala na vědomí informaci o zajištění intervenčního nákupu potravinářské pšenice ze sklizně roku 2000 a pověřila ředitele Fondu vypsat nové výběrové řízení na další skladovatele této pšenice. S Komerční bankou uzavřel SFTR smlouvu jejíž úvěrový rámec činí 4,5 mld. Kč na pokrytí neomezeného intervenčního nákupu potravinářské pšenice z letošní sklizně.

"Vzhledem k průběhu počasí a k dosavadnímu vývoji kvalitativních ukazatelů pšenice zvažuje Rada Fondu zmírnění podmínek nákupu u jednoho z ukazatelů jakosti - u výše pádového čísla. Pokud se bude pádové číslo pohybovat u rozhodujícího množství sklizené pšenice v rozmezí 200 - 220, Rada Fondu se 4. srpna bude zabývat případným zmírněním tohoto ukazatele, pro nákup potravinářské pšenice," uvedl Kovář.

Dále Rada Fondu vzhledem k průběhu schvalovacího procesu zákona o SZIF schválila harmonogram prací SZIF a vzala na vědomí návrh rozpočtu SFTR, respektive SZIF na rok 2001 ve výši 4,2 mld. korun.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info