Hygienické požadavky na stravovací služby
02.08.2000 | ÚZPI
Jedna z pripravovaných provádecích vyhlášek k projednávanému zákonu o verejném zdraví bude zahrnovat problematiku obsaženou v jejím názvu , který zní: "o hygienických požadavcích na stravovací služby a zásady provozní a osobní hygieny pro výkon cinností epidemiologicky závažných". Tato vyhláška nahradí následující dosud platné smernice ze Sbírky hygienických predpisu a sice smernici c. 72/1987 o hygienických požadavcích na zrizování a provoz zarízení spolecného stravování, smernici c. 54/1980 o hygienických požadavcích na výrobu, skladování, prepravu a podávání zmrazených a zchlazených hotových pokrmu pro spolecné stravování, smernici c. 26/1966 o omezení podávání potravin z tepelne nezpracovaných vajec a smernici c. 25/1961 pro dozor na výrobu a obeh poživatin a predmetu bežného užívání a pro odber vzorku techto výrobku pro zkoumání.
Seminári k zákonu o ochrane verejného zdraví, 10. 5. 2000 v MZe, Praha. (-sk-)
Další články v kategorii
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)

Tweet



