Možnosti využití mléčnanu sodného v technologii masa
16.08.2000 | ÚZPI
Výsledky řady prací výzkumných ústavů z celého světa prokázaly, že soli kyseliny mléčné (hlavně Na a Ca), přidané do syrového masa a neovářených masných výrobků brání růstu patogenních zárodků a mikrobů, vyvolávajících kažení. Tyto soli se pozitivně uplatňují u krájených ovářených výrobků, balených v plastech. Účinná koncentrace mléčnanu sodného je 2 - 4 %.
Potravinářské aktuality - Masný průmysl, 42, 2000, č. 1, s. 11 - 13. (lep)
Další články v kategorii
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



