MF chce sloučit daňovou a celní správu

MF chce sloucit danovou a celní správu

Vláda dnes schválila vecný zámer zákona o úradech celní a danové správy a paragrafované znení uložila ministru financí vypracovat do 30. brezna príštího roku. Cílem zákona je zefektivnení celní a danové správy a jejich sloucení pod jeden subjekt, rekl mluvcí vlády Libor Roucek na tiskové konferenci. Ze soucasného Generálního reditelství cel a Ústredního financního a danového reditelství by mel vzniknout jeden orgán pro správu daní a cel. Sloucit by se mela i financní a celní reditelství na úrovních bývalých kraju.

Pro obcana se nic nezmení, financní i celní úrady zustanou zachovány, pouze budou rízeny z jednoho centra. Predpokládaná úcinnost zákona je od 1. ledna 2002.

Sjednocení celní a danové správy patrí spolu se zlepšením podmínek pro pracovníky financních úradu, zpruhlednením danových zákonu a zlepšením právního prostredí mezi opatrení, která navrhlo ministerstvo financí pro lepší výber daní a pro omezení danových nedoplatku. Harmonogram jednotlivých kroku má ministr financí vypracovat do konce srpna.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info