ÚZPI vydává příručku: Zavádění systému kritických bodů
05.05.2000 | ÚZPI
Příručka vychází ze sylabu základního kurzu zavádění systému kritických bodů (HACCP) pořádaného "Školícím a konzultačním střediskem MZe ČR pro zavádění HACCP při FPBT VŠCHT v Praze." Zahrnuje základní in-formace o změnách probíhajících během výroby a skladování potravin, přehled metod konzervace (úchovy) potravin, shrnutí principů potravinářské mikrobiologie.
V příručce je rozvedena aktuální verze metodického pokynu MZe ČR "Postup zavádění systému kritických bodů (HACCP)" podle vyhlášky č.147/1998 Sb. V příloze jsou uvedeny vzorové dokumenty systému kritických bodů: prázdný vzor uvozující dokumentace (Příručky kritických bodů podniku) a příklady formulářů pro záznamy v kritických bodech, záznamy o nápravných opatřeních a další dokumenty. Příručka může posloužit jako pomůcka při zavádění i udržování systému kritických bodů ve výrobě potravin.
Publikaci můžete objednat e-mailové adrese: insav@uzpi.cz ,
nebo na faxu: (02) 22514003
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



