ÚZPI vydává příručku: Zavádění systému kritických bodů

Příručka vychází ze sylabu základního kurzu zavádění systému kritických bodů (HACCP) pořádaného "Školícím a konzultačním střediskem MZe ČR pro zavádění HACCP při FPBT VŠCHT v Praze." Zahrnuje základní in-formace o změnách probíhajících během výroby a skladování potravin, přehled metod konzervace (úchovy) potravin, shrnutí principů potravinářské mikrobiologie.

V příručce je rozvedena aktuální verze metodického pokynu MZe ČR "Postup zavádění systému kritických bodů (HACCP)" podle vyhlášky č.147/1998 Sb. V příloze jsou uvedeny vzorové dokumenty systému kritických bodů: prázdný vzor uvozující dokumentace (Příručky kritických bodů podniku) a příklady formulářů pro záznamy v kritických bodech, záznamy o nápravných opatřeních a další dokumenty. Příručka může posloužit jako pomůcka při zavádění i udržování systému kritických bodů ve výrobě potravin.

Publikaci můžete objednat e-mailové adrese: insav@uzpi.cz ,

nebo na faxu: (02) 22514003

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info