Jednotná reprezentace zemědělců jen tak nebude

Ustanovení komise složené ze zástupců jednotlivých nevládních organizací zemědělců za účelem jednotné tuzemské reprezentace v Bruselu je podle tajemníka Agrární komory ČR (AK) Jan Záhorky zatím ve stadiu "syrových úvah". Uvedl to dnes v rozhovoru pro AGRIS. Záhorka přitom ani nepředpokládá, že by se o složení komise mohlo jednat na nebližším jednání představenstva AK, které proběhne 20. června.

Tajemník AK však zároveň připustit, že domácí prvovýrobce nabádají k jednotné reprezentaci jak orgány EU, tak vyslanec nevládních evropských organizací v EU - COPA/COGECA v ČR Liam Kinsella.

Komora se přitom podle Záhorky snažila vytvořit prostor k jednotné reprezentaci na své půdě. "Komora měla snahu o vstup Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ), jejichž zástupcům nabídla po odchodu potravinářů z AK místa v představenstvu. Na to ale ASZ nepřistoupila," uvedl Záhorka. To bylo důvodem k myšlence ustanovení komise, která by zastupovala české zemědělství jako celek především ve vztahu k zahraničí. Podle tajemníka AK by v ní měli být zástupci všech nevládních zemědělských organizací, a taková komise by stále mimo struktury všech zúčastněných organizací.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info