Českomoravský len hledá nového investora

Firma hlavně upravuje dřevotřískové desky

HUMPOLEC. Tržby za zboží a služby přesahující 260 miliónů korun vykázala za prvních pět měsíců letošního roku akciová společnost Českomoravský len (ČML).

Loni tržby za srovnatelné období činily 220 miliónů korun, řekl generální ředitel CML Jiří Šmehlík. "Na nárůstu tržeb se nejvíce podílela desková výroba, kde firma letos utržila 216 miliónů korun", dodal Šmehlík. Společnost, ve které letos v únoru došlo ke změně majitele a výkonného managementu, prochází.podle Šmehlíka restrukturalizací. "Do doby, než se najde strategický investor, je

cílem nového vlastníka rozvíjet společnost, což se nám daří," dodal Šmehlík.

Současným hlavním výrobním programem CML je povrchová úprava dřevotřískových a MDF desek formou laminace. Firma, která dodává takto upravené desky především výrobcům nábytku a obchodním společnostem, spolupracuje v této oblasti i s Kro-nospanem nebo Dřevozpracujícím družstvem Lukavec. Další výrobní aktivitou firmy je výroba a prodej impregnovaného papíru, který se laminuje právě na dřevotřískové desky. Lněné produkty, jako je vlákno a koudel, se podílejí na současném obratu firmy asi deseti procenty, když většinu produkce odebírá Mora-volen Bruntál.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info