Český úspěch na X. mezinárodním zoohygienickém kongresu

Ceský úspech na X. mezinárodním zoohygienickém kongresu

V prvním cervencovém týdnu se konal v holandském Maastrichtu mezinárodní kongres, který se zabýval podmínkami veterinární hygieny a ochrany zdraví a pohody zvírat, na kterém vystoupilo více než 500 odborníku z celého sveta. Podle vyjádrení, Jirího Douska, vedoucího oddelení péce o pohodu zvírat Státní veterinární správy (SVS), byla velice úspešná naše reprezentace.

V dané odborné sekci byl hodnocen jako klícový referát "Bioklima - výživa - management - welfare, jako významné faktory v produkci hospodárských zvírat" týmu z Veterinární a farmaceutické univerzity v Brne vedený Pavlem Novákem. Jak AGRIS informoval tiskový mluvcí SVS Josef Duben, oceneno bylo i to, že soucasne byl prezentován pocítacový program, který umožnuje hodnotit produkcní parametry, zdraví a pohodu zvírat ve vztahu k parametrum ekonomickým. Moderní je na tomto programu to, že je alternativou, která nevyžaduje provádení pokusu na zvíratech. Oceneny byly i naše další prezentované výsledky, zabývající se problematikou hospodárských zvírat, ale i aktuální problematiky chovu nebezpecných druhu zvírat v zájmových chovech a problematiky zoologických zahrad.

Pri záverecném ceremoniálu bylo na prvním míste vyhodnoceno odborné sdelení o využití termodynamické kamery pri kontrole zdravotního stavu mlécné žlázy dojnic, které prezentovali Petr Kunc a Ivana Knížková z Výzkumného ústavu živocišné výroby v Praze - Uhrínevsi. Znamená to, že jim za odmenu bude uhrazen poplatek na príští XI. kongres, který se koná v roce 2003 v Mexiku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info