Nový cukr na polevy pekařských výrobků
17.07.2000 | ÚZPI
Nový, nevlhnoucí cukr, vyráběný společností BRITISH SUGAR, a nazvaný MR Sugar, je určen pro výrobu polev, výrazně zlepšujících vzhled potravinářských výrobků, především pak pekárenských. Výrobek, rezistentní vůči změnám prostředí, spojeným s moderními postupy výroby a balení, byl vyvinut na základě výsledků rozsáhlého výzkumu požadavků zákazníků. Využitím mnohaletých zkušeností s cukrem a jeho vlastnostmi, v kombinaci s nejmodernějšími technologickými postupy byl získán granulovaný cukr na polevy, rezistentní vůči vlhkosti, který si uchovává naprosto svěží, neporušený vzhled, často i mnohem déle než představuje doba údržnosti výrobku, na který byl aplikován. MR Sugar má velmi jemnou granulaci, odpovídající cukru "extra jemný", nedodává výrobku žádné cizí příchuti a nezanechává po konzumaci výrobku pocit přeslazení, jak tomu bývá často po aplikaci jiných sladidel. Běžné druhy cukru se na povrchu výrobku rozpouštějí s kazí tak jeho vzhled i texturu. MS Sugar, který již byl s úspěchem vyzkoušen na smažených koblihách, se nerozpouští, zachovává původní texturu a vzhled povrchu a zvyšuje atraktivnost výrobku.
Confectionery Production, 66, 2000, č. 5, s. 11 (-kop-)
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



