Peníze českým potravinářům už jsou na cestě

První část finančních prostředků určených na budování informačního systému Potravinářské komory ČR (PK) - FootNet - , poukáže českým zpracovatelům Evropská unie již tento týden. V rozhovoru pro AGRIS to dnes uvedl po návratu z jednání Federace národních organizací potravinářského průmyslu EU (CIAA) v Bruselu viceprezident PK Jaroslav Camplík.

"Jsme první organizací, která splnila veškeré podmínky potřebné k čerpání finančních prostředků," zdůraznil Camplík s tím, že ostatní uchazeči o podporu z EU jsou ještě "dost daleko" před jejím skutečným využitím.

Delegace PK se podle Camplíka setkala v Bruselu také s vrcholnými představiteli CIAA, jejíž prezident by měl v prosinci letošního roku navštívit v ČR několik vybraných potravinářských podniků.

Prostředky EU nesměřují podle jeho slov pouze do podpory informačního systému, ale také na odborné semináře pro tuzemské zpracovatele. PK proto připravuje pro své členy na leden příštího roku mezinárodní seminář na téma přechodu potravinářského průmyslu do prostředí EU s důrazem na podnikatelskou praxi a aktuální či připravované změny v evropské legislativě, které se potravinářů týkají.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info