Mikrovlnné obaly pro pekařské výrobky
03.10.2000 | ÚZPI
Společnost GRAPHIC PACKAGING (Mississauga) nedávno vyvinula mikrovlnné balení, které umožňuje, aby výrobky pečené v mikrovlnném prostředí měly téměř shodné vlastnosti jako ty, které jsou pečené v konvenčních pecích. Obal (podložka) je tvořen sérií folií a susceptorů, které mění směr mikrovln reagujících s výrobkem, a umožňují vytvoření křupa-vé kůrky a žádoucí zhnědnutí povrchu výrobku.Obal napomáhá redistribuci mikrovlnné ener-gie do příslušných míst výrobku tak, aby se pečením získal výrobek co nejvyšší kvality. Ku-příkladu listový závin pečený v tomto inovovaném obalu v mikrovlnné troubě má křupavou, listovou konzistenci a správně vybarvený povrch, přičemž doba pečení se výrazně zkracuje.
Bakers Journal, 60, 2000, č. 6, s. 9 (kop)
Další články v kategorii
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)

Tweet



