Faktory ovlivňující příjem sušiny u krav
16.10.2000 | ÚZPI
Příjem sušiny je u krav ovlivněn dostupností krmiva. Příjem krmiva (sušiny) je z 22 % ovlivněn způsobem krmení a řízením chovu. K faktorům, které limitují dobu příjmu krmiva, odborníci řadí: dobu strávenou v dojírně, řízení skupiny dojnic, řízení krmení, krávy vracející se do vlastního kotce, vysokou hustotu osazení. Kromě způsobu krmení a řízení chovu ovlivňuje u dojnic příjem sušiny: produkce mléka (45 %), tělesná hmotnost (17 %), klimatické podmínky (10 %), tělesná kondice (6 %).
Další články v kategorii
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)

Tweet



