Centrum pro evropskou integraci

* Expertní analýzy dopadů evropského práva na české podniky * Informace a vzdělávání o Evropské unii * Poradenství v otázkách evropské integrace * Koordinace přípravy okresních komor na získávání a využívání prostředků ze strukturálních fondů ES

Jak obstát v Evropě - Strategie podnikání na jednotném trhu EU (dokument MS Word)

Plný text publikace o tom, jak přizpůsobit firemní strategii podmínkám podnikání na jednotném trhu EU

( ke ztažení ve formátu zip)

Centrum zhotovuje expertní analýzy a vypracovává studie o dopadech zavádění legislativy Evropského společenství v České republice i o ostatních otázkách vstupu naší země do Evropské unie. Tyto studie a analýzy jsou využívány k informování podnikatelské sféry a okresních hospodářských komor. Slouží též k podpoře a hájení zájmů podnikatelů Hospodářskou komorou vůči státní správě České republiky ve věcech spojených s Evropskou unií.

Centrum disponuje odborně vyškolenými experty pro vzdělávání v oblasti evropských záležitostí. Připravuje a lektoruje kursy, přednášky a odborná školení pro jednotlivé podniky i okresní komory podle jejich potřeb. Školení jsou součástí širší kampaně na přípravu naší země na vstup do Evropské unie. Seznamují české podniky s evropským právem, s regulací a zásadami podnikání na jednotném trhu Evropské unie.

Centrum prodává informační a poradenské služby v oblastech evropského práva, technické harmonizace, vstupu na jednotný trh Evropské unie, regionální politiky, zpracování projektů, programů pomoci pro malé a střední podniky. Vyhledává právní podklady týkající se evropského práva, provádí poradenství v oblasti styku s Evropskou unií a jejími členskými státy. Podílí se na přenosu zkušeností z členských zemí EU zejména na poli podpory malého a středního podnikání a regionálního rozvoje. Šíří informace o vývojových trendech evropské integrace a procesu vstupu České republiky do Evropské unie.

Centrum koordinuje a metodicky řídí informační a vzdělávací servis pro okresní komory i další zájemce v otázkách strukturální politiky Evropských společenství, a tím se aktivně účastní přípravy a zavádění rozvojových programů pomoci pro regiony.

Centrum spoluvytváří a provádí strategii Hospodářské komory České republiky v otázkách integrace naší země do Evropské unie.

Tel.: 02-24096301-2; fax: 02-24096227.

E-mail: eudispecink@komora.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info