D-glukaran chrání před rakovinou

Řada epidemiologických studií ukazuje, že strava bohatá na ovoce a zeleninu vede ke snížení výskytu rakoviny a jiných degenerativních onemocnění. V M.D.Anderson Cancer Center zjistili, že D-glukaran, přirozená látka obsažená v ovoci a zelenině, je vysoce účinná proti rakovině. Vyvinuli a patentovali formu glukaranu, kterou lze použít do výživových doplňků. Glukaran je bezpečná netoxická sloučenina. Lze získat v čisté formě, s definovanou strukturou a mechanismem působení. Glukaran podporuje detoxikační pochody v těle, tzv. glukuronidaci. Je to primární obrana organismu proti činidlům způsobujícím rakovinu. Na laboratorních zvířatech se prokázalo, že glukaran inhibuje vývoj některých typů rakoviny, např. prsu, plic, prostaty, kůže, tlustého střeva, jater. V současné době se provádějí klinické testy v NCI (National Cancer Institute) a AMC - Cancer Research Center. Doporučená denní dávka je 200 - 400 mg glukaranu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info