D-glukaran chrání před rakovinou
19.10.2000 | ÚZPI
Řada epidemiologických studií ukazuje, že strava bohatá na ovoce a zeleninu vede ke snížení výskytu rakoviny a jiných degenerativních onemocnění. V M.D.Anderson Cancer Center zjistili, že D-glukaran, přirozená látka obsažená v ovoci a zelenině, je vysoce účinná proti rakovině. Vyvinuli a patentovali formu glukaranu, kterou lze použít do výživových doplňků. Glukaran je bezpečná netoxická sloučenina. Lze získat v čisté formě, s definovanou strukturou a mechanismem působení. Glukaran podporuje detoxikační pochody v těle, tzv. glukuronidaci. Je to primární obrana organismu proti činidlům způsobujícím rakovinu. Na laboratorních zvířatech se prokázalo, že glukaran inhibuje vývoj některých typů rakoviny, např. prsu, plic, prostaty, kůže, tlustého střeva, jater. V současné době se provádějí klinické testy v NCI (National Cancer Institute) a AMC - Cancer Research Center. Doporučená denní dávka je 200 - 400 mg glukaranu.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 17. 5. - 19.5.2024 (20.05.2024)
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)
- Má to smysl: po deseti letech pálavského borytobraní už není skoro co vytrhávat (18.05.2024)
- Zlínský kraj rozdělí letos mezi včelaře 1,198 mil. Kč, podpoří 102 včelařů (17.05.2024)
- Zemědělci rozhodnou, zda stejně jako odboráři zruší demonstraci v Praze (17.05.2024)
- Exportní konzultace s agrárními a ekonomickými diplomaty dne 27. června 2024 v PVA Expo Praha – Letňany (17.05.2024)
- Mimořádná opatření proti šíření verticiliového vadnutí chmele v ČR (17.05.2024)
- Po jahodách na poli u Olomouce se jen zaprášilo, musí dozrát další (17.05.2024)
- Zemědělství je moderní a atraktivní obor, proto pro něj motivujeme mladé (17.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)