Doporučená denní dávka vitaminu E zvýšena
06.11.2000 | ÚZPI
Americká Národní akademie věd zvýšila v květnu letošního roku (2000) doporučenou denní dávku (R.D.A.) pro vitamin E z původních 12 mg na 15 mg za den. Jedná se o první změnu doporučovaného příjmu vitaminu E od roku 1989. Tato změna se týká jak mužů, tak žen. Hlavním zdrojem vitaminu E ve stravě jsou rostlinné oleje, vhodná je rovněž konzumace pšeničných klíčků, ořechů a nejrůznějších druhů semen.
Baking & Snack, 22, 2000, č. 6, s. 16 (kop)
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)

Tweet



