HK změní svou strukturu

ČR (HK). Vyplývá to z usnesení XI. mimořádného sněmu komory, který proběhl uplynulý týden - 24. listopadu v Prostějově a o jehož závěrech informovala agris tisková mluvčí HK Miloslava Kučerková.

Bezprostředním úkolem po sněmu je realizace změn ve struktuře Hospodářské komory Regionalizaci státní správy hodlá podle ní HK, jako nejvýznamnější reprezentant podnikatelské sféry, využít k posílení svého vlivu při tvorbě hospodářské politiky státu a rozvoji regionů.

"Krajské hospodářské komory budou vznikat ve dvou etapách: v rámci první etapy (která v současné době vrcholí) budou tvořeny okresními komorami a v rámci druhé etapy (po zániku okresů) pak oblastními hospodářskými komorami (vzniknou kolem obcí, jimž bude svěřen výkon státní správy). Krajské komory se stanou hlavním organizátorem servisu pro podnikatele a reprezentantem podnikatelů na krajské úrovni a oblastní komory se stanou základním článkem komorové samosprávy (sdružování podnikatelů)," uvádí se v tiskové informaci.

To vše ale podle Kučerkové předpokládá poměrně rozsáhlou novelizaci stávajícího zákona o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR v platném znění a vytvoření řádného právního rámce pro třístupňovou soustavu komor.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info