Nežádoucí organoleptické vlastnosti sóji lze eliminovat
11.12.2000 | ÚZPI
Nežádoucí bobovitou chuť sójového mléka nebo sójové bílkoviny lze odstranit pomocí směsi přírodních látek. Tato směs působí neutrálně a nedodávají vlastní chuť. Uvedený přípravek vyvinula firma Prime Favorites USA). Směs se přidává jen v malém množství do spotřebitelského balení nápoje na bázi sóji a lze ji rovněž kombinovat s různými příchutěmi, např. citrusovou, vanilkovou, bylinkovou aj. Výrobek je chráněn patentem.
Food Technology, 54, 2000, č.7 (kvas)
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



