McDonald's nebude v ČR nabízet geneticky manipulované potraviny

Řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald's se v dopise adresovaném ekologické organizaci Greenpeace zavázal, že v budoucnu nebude v České republice nabízet žádné geneticky manipulované potraviny. Včera to řekla vedoucí genetické kampaně Greenpeace Zuzana Piknová. McDonald's podle ní hodlá v příštím roce zahájit projekt, který má zajistit, aby kuřata určená pro jeho restaurace nebyla krmena geneticky modifikovaným krmivem."Dokonce i McDonald's si už uvědomil, že spotřebitelé v České republice si nepřejí jíst geneticky manipulované potraviny," řekla Zuzana Piknová.

Firma McDonald's uvedla, že pro jejich dodavatele masa již platí zákaz vědomého používání surovin pocházejících z geneticky manipulovaných organismů. "Projekt, který nám zajistí 100procentní jistotu, že krmiva pro kuřata neobsahují složky pocházející z GMO kultur zpracováváme nyní s naším tuzemským dodavatelem kuřat" řekl generální ředitel McDonald's Martin Dlouhý. Projekt by měl začít fungovat v průběhu příštího roku.

Podobný slib jako v České republice dala společnost McDonald's minulý měsíc též v Německu, Švédsku, Dánsku a Finsku. Závazek následoval poté, co hnutí Greenpeace v Německu zjistilo, že kuřata pro McDonald's jsou krmena geneticky manipulovaným krmivem a potom prodávána jako výrobky Chicken McNuggets a McChicken Burgers.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info