Med a bifidobakterie
22.01.2001 | ÚZPI
Med je přírodní sladidlo obsahující množství sacharidů, včetně různých oligosacharidů. Toto unikátní složení může zvyšovat nárůst, aktivitu a životaschopnost bifidobakterií v mléku a fermentovaných mléčných výrobcích. Potvrdila to studie univerzity v Michiganu, USA, která se zabývala nárůstem, aktivitou a životaschopností komerčních kmenů bifidobakterií využitých v průmyslové výrobě fermentovaných mléčných výrobků.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 14.5.2024 (15.05.2024)
- Kvůli erozi se mají řepa či kukuřice pěstovat na menší ploše. Ale až za rok (14.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Pro zavedení spotřební daně na tichá vína je podle průzkumu 40 % Čechů (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)