Zdravotní výhody konzumace citrusových plodů
10.02.2005 | ÚZPI
Nový výzkum ukazuje, že konzumace citrusových plodů může pomáhat bojovat proti rakovině, obezitě a cholesterolu. Ten je podporován různými studiemi provedenými japonskou lékařskou univerzitou Kanazawa Medical University a texaskou universitou ve Spojených státech. Studie ukazují, že mandarinky a grapefruity mohou snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, rovněž jako napomáhat při snižování hmotnosti.
Mezitím výzkumníci z irského výzkumného centra Northern Ireland Centre for Food and Health na universitě v Ulsteru zjistili, že mladé dívky s vysokou spotřebou ovoce měly vyšší hustotu kostních minerálů než konzumenti s mírnou spotřebou.
Další články v kategorii
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



