Zdravotní výhody konzumace citrusových plodů
10.02.2005 | ÚZPI
Nový výzkum ukazuje, že konzumace citrusových plodů může pomáhat bojovat proti rakovině, obezitě a cholesterolu. Ten je podporován různými studiemi provedenými japonskou lékařskou univerzitou Kanazawa Medical University a texaskou universitou ve Spojených státech. Studie ukazují, že mandarinky a grapefruity mohou snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, rovněž jako napomáhat při snižování hmotnosti.
Mezitím výzkumníci z irského výzkumného centra Northern Ireland Centre for Food and Health na universitě v Ulsteru zjistili, že mladé dívky s vysokou spotřebou ovoce měly vyšší hustotu kostních minerálů než konzumenti s mírnou spotřebou.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)

Tweet



