Nová aditiva pro prasata a skot

Na výstavě Agromek v Dánsku konané v lednu 2005 byla kromě jiného předvedena nová aditiva jako je přípravek VitAcid pro selata od dánské firmy Vitfoss. V přípravku, který zlepšuje růst a využití krmiva u mladých prasat, je kombinován vápník s anorganickými a organickými kyselinami. Má nižší schopnost vázání než tradiční směs křídy a organické kyseliny. Výrobek může být míchán do minerálních krmiv aniž by ovlivnil jejich fyzikální strukturu (tvořil hrudky); trvanlivost vitaminů ve směsi je zlepšená.

Další výrobek Energris 338, uvedený dánským dodavatelem NutriScan A/S, je určený pro selata v období sání. Zdrojem snadno stravitelné energie pro nejslabší selata je laktóza a dextróza. Přípravek obsahuje i organické kyseliny a bakterie mléčného kvašení, které podporují zdravou střevní mikroflóru a omezují výskyt průjmů u sajících selat.

Největší finská krmivářská společnost Finska Foder (Suomen Rehu) je známá jako mezinárodní dodavatel kvasinek v přípravku Progut. Přípravek je vyroben z celých buněk určitých kmenů pivovarských kvasnic a slouží k úpravě střevního prostředí hlavně u prasat.

Progut byl v Dánsku uveden v nové podobě jako součást nového přípravku určeného především pro krávy stojící na sucho; výrobek zlepšuje imunitu krav a také imunitu narozených telat. Kombinovaný výrobek pod názvem Nya Aceton Dry with Progut obsahuje kvasničné kultury a je určen hlavně pro podporu imunitních složek v kravském kolostru. Obsahuje i propylen glykol, který zvyšuje dodávku glukózy kravám a spolu minerálními solemi iniciuje mobilizaci vápníku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info