USA hlásí pokles alimentárních onemocnění

Zpráva zveřejněná americkým Centers for Disease Control and Prevention ve spolupráci s Food and Drug Administration (FDA) a USDA odhalila významný pokles výskytu alimentárních infekcí vyvolaných běžnými patogeny v období 2004. Poprvé se snížil počet případů E.coli O157 pod hranici, kterou vytyčila národní agenda Healthy People 2010. Mezi lety 1996 a 2004 klesl výskyt infekcí E.coli 157 o 42%, onemocnění vyvolaných rodem Campylobacter o 31%, Cryptosporidium o 40% a Yersinia o 45%.

Podařilo se rovněž omezit počet případů způsobených rodem Salmonella - o 8%. Pouze ale 1 z 5 nejrozšířenějších kmenů zaznamenal významný pokles. Rozmanité kmeny rodu Salmonella lze izolovat z různých druhů zvířat a v různých zeměpisných lokalitách. Je třeba dalšího studia k zjištění skutečnosti, proč některé kmeny mají tendenci kontaminovat produkty během jejich výroby. FDA vyvinula nedávno plán ke snížení výskytu alimentárních onemocnění spojených s produkcí čerstvých potravin.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info