Jizerské pekárny rozšiřují výrobu speciálního pečiva
19.04.2005 | Mladá fronta Dnes
Jizerské pekárny rozšiřují výrobu speciálního pečiva pro bezlepkovou dietu a také produktů s označením bio. Zájem o tyto výrobky stále roste, a tak nyní tvoří téměř deset procent celkové produkce pekárny. „V budoucnu firma počítá s jejich dalším rozšířením, záležet ale bude na poptávce,“ řekl referent jakosti Pavel Kapoun. Bioprodukty vyrábí pekárna od roku 2001, jejich prodej se každý rok zvyšuje o pětinu. „Přispívá k tomu hlavně rozšiřování sortimentu,“ řekl Kapoun.
Podle majitele vegetariánské restaurace v Liberci Karla Schreibera v posledních letech přibývá lidí, kteří se chtějí starat o své zdraví, záleží jim na tom, co jedí a jsou ochotni za to zaplatit. Díky tomu podle něj poptávka po produktech s označením bio stoupá.
Pekárny nabídnou i více sladkého pečiva
Jizerské pekárny nyní nabízejí 12 výrobků s touto značkou. „Připravujeme další rozšíření sortimentu o sladké pečivo a rádi bychom nabídli také směsi pro přípravu zdravého pečiva v domácích podmínkách a předpečené pečivo, které si zákazník dopeče doma,“ řekl Kapoun.Podobné výrobky nabízí podle něj firma i v bezlepkovém programu a mezi zákazníky je o ně velký zájem.
Jizerské pekárny vznikly v roce 1993 při privatizaci Severočeských pekáren a cukráren. Vlastníky společnosti je pět soukromých osob. Nosným programem podniku, který zaměstnává 350 pracovníků, je stále tradiční chléb a pečivo, kterých ročně dodá na trh přes 9000 tun.Podnik patří spolu s Pekárnou Liberec k největším v Libereckém kraji.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)

Tweet



