Mnozí podnikatelé nevědí o zpřísnění pravidel prodeje potravin
29.04.2005 | ČTK
Mnozí čeští podnikatelé netuší, že musejí od 1. května věnovat větší pozornost prodeji a skladování potravin. Nová pravidla jim ukládají povinnost stanovit takzvaný systém kritických bodů, jimiž jsou místa s rizikem porušení zdravotní nezávadnosti. V první fázi se ale podnikatelé nemusejí podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) obávat pokut kvůli porušení předpisů. "Slyším o tom poprvé. Nikdo nám o tom neřekl," řekla provozovatelka smíšeného zboží z okrajové části Přerova Eva Hanková. Podobně se vyjádřila majitelka potravin v Olomouci Alena Poučová. "V minulosti se o něčem mluvilo, že to ale bude od 1. května, nevím," uvedla Poučová.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tweet



