Přiměřená konzumace červeného vína je zdravá
02.05.2005 | Potravinářská komora
Konzumace červeného vína stojí podle všeho za relativně malým výskytem srdečních chorob ve francouzské populaci, ačkoli jídelníček Francouzů není zrovna nejzdravější (koláče, maso, ne zas tolik zeleniny). Hrozny červeného vína totiž obsahují kromě mnoha dalších užitečných látek i antioxidanty, snižující hladinu cholesterolu v krvi a působící proti infarktu, mrtvici a civilizačním chorobám. Nejvíce antioxidantů je přitom v jadérkách a slupkách červeného vína. Pozitivní účinek se ale dostavuje jen při střídmé konzumaci, což je zhruba sklenička vína denně.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)

Tweet



