Rada EU: Tvrzení na potravinách musejí být vědecky podložená
03.06.2005 | ČTK
Tvrzení o výživové nebo zdravotní hodnotě na potravinách musejí být vědecky podložená a podléhat schválení. Shodli se dnes na tom ministři zdravotnictví EU. Podpořili tak postoj Evropské komise, který však minulý měsíc odmítl Evropský parlament. Ministři i komise trvají na tom, že potraviny charakterizované jako "nízkokalorické" či "bez cukru" musejí odpovídat specifickým nutričním profilům. Jogurt "bez tuku" by musel například obsahovat méně než 0,5 gramu tuku na 100 gramů nebo mililitrů.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Novým předsedou Českého svazu včelařů se stal bývalý ministr zemědělství Nekula (16.12.2025)
- MENDELU koordinuje aktivity k ochraně biodiverzity a udržitelnému hospodaření v Amazonii (16.12.2025)
- SZIF už pozastavil dotace firmám z Agrofertu kvůli Babišovu střetu zájmů (16.12.2025)
- Řečtí farmáři třetí týden protestují s traktory na dálnicích, ohrožují turismus (16.12.2025)
- Sledování propojenosti zemědělců zatím slouží více k buzeraci než k ochraně hospodářské soutěže (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)

Tweet



