Evropský úřad pro bezpečnost potravin se stěhuje do Parmy

Evropský úřad pro bezpečnost potravin oficiálně otevřel své působiště v italské Parmě, kam se mají postupně všichni zaměstnanci přestěhovat z Bruselu do listopadu příštího roku. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) oficiálně otevřel 21. června 2005 svoji centrálu v Palazzo Ducale, nacházejícím se v centru Parmy. Inauguračního ceremoniálu se zúčastnil předseda EK Jose Manuel Barroso, Evropský komisař pro zdraví a ochranu spotřebitelů Markos Kyprianou, italský předseda vlády Silvio Berlusconi, členové Evropského parlamentu, zástupci národních úřadů pro bezpečnost potravin a experti z vědeckých výborů EFSA.

EFSA byl oficiálně ustaven v roce 2002 a od počátku roku 2003 je dočasně řízen z centrály v Bruselu. Třetina pracovníků úřadu se již přestěhovala do Parmy. Za dobu své činnosti EFSA publikovala podle slov výkonného ředitele Geoffrrey Portera „více než 200 vědeckých expertiz a pojednání“. Současný finanční rozpočet EFSA představuje 38 mil. EUR a do roku 2006 se má zvýšit na 46 mil. EUR, rovněž počet expertů EFSA by se měl do konce roku 2005 zvýšit ze současných 65 na 100. Předpokládá se, že přestěhování všech pracovníků do Parmy bude ukončeno do podzimu příštího roku.

http://www.foodsafetytoday.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info