Celníci půjdou po lihu

Jen několik málo dní zbývá do největší inventarizace lihovin v naší historii. Prodejce lihovin i pracovníky celních úřadů nejen v Ústeckém kraji tak čekají náročné dny. „K prvnímu červenci musejí provozovatelé výroben, skladů a prodejen lihovin, stejně jako restaurací, pohostinství, bufetů a stánků s občerstvením, provést inventarizaci zásob lihovin. Sčítají se zásoby lihovin s obsahem alkoholu patnáct procent a vyšším ve spotřebitelském balení o objemu 0,2 litru a větším. Inventurní soupis musí být předán místně příslušnému celnímu úřadu nejpozději do konce července.

Celní úřad potvrdí převzetí inventurního seznamu na kopii, kterou si podnikatel schová pro případnou kontrolu. Než ale seznam předá, neměl by neznačený alkohol prodávat,“ sdělil Právu mluvčí ústeckého celního ředitelství Jiří Nejedlý.

Prodejcům, kteří neprovedou ke dni nabytí účinnosti zákona inventarizaci zásob lihu a nepředají inventarizační soupis celnímu úřadu, hrozí pokuta ve výši nejméně padesát tisíc korun. Celní ředitelství Ústí nad Labem vychází podnikatelské veřejnosti vstříc a prodlužuje na jím řízených útvarech pracovní dobu takto: 1. 7.od 7 do 19 hodin, 2. 7. od 7 do 15.30 hodin a 3. 7. od 7 do 12 hodin. Podrobnější informace včetně vzoru inventarizačního soupisu poskytují kontaktní osoby na místně příslušných celních útvarech nebo je lze nalézt na internetových stránkách celní správy www.cs.mfcr.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info