Srovnání organicky a běžně pěstované pšenice

Studie provedená v Německu na základě tříletého sledování dokazuje, že pšenice pěstovaná organicky není více kontaminovaná mykotoxiny než běžně pěstovaná pšenice. Hodnota organicky a běžně pěstovaných obilovin a jejich vliv na zdraví lidí a zvířat se stále diskutuje. Řada studií uvádí, že lidé věří, že organicky vyrobené potraviny jsou zdravější než běžně vyrobené potraviny. Jiné studie, týkající se pesticidů a těžkých kovů, neuvádějí zřetelné rozdíly mezi produkty z různých pěstebních systémů.

Speciálním problémem zůstává obsah mykotoxinů u organicky pěstovaných obilovin. Podle dostupných údajů je kontaminace mykotoxiny vyšší u organicky pěstovaných obilovin než u běžně pěstovaných obilovin.

Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info